Astuu voimaan: 2018-06-04

 

VIMN Nordic AB suhtautuu yksityisyyteesi vakavasti ja on sitoutunut varmistamaan, että meille antamasi tiedot ovat turvassa. Laadimme tämän Tietosuojakäytännön kertoaksemme, mitä henkilötietoja VIMN Nordic AB sinusta kerää, miten me käytämme, säilytämme ja jaamme näitä tietoja, sekä kyseisiä tietoja koskevat oikeutesi ja vaihtoehtosi. Tämä Tietosuojakäytäntö koskee kaikkea sinusta keräämäämme tietoa, vierailitpa sitten verkkosivustoillamme, käytitpä mobiilisovellustamme tai muita tuotteitamme ja palveluitamme, tai olitpa muutoin meihin yhteydessä, esimerkiksi live-tapahtumaan osallistumalla tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme. Tämä Tietosuojakäytäntö viittaa näihin kontaktipisteisiin yhteisesti nimellä "Palvelut". Vaikka osa tässä eritellystä tiedosta onkin teknistä, tavoitteenamme on tehdä tästä Tietosuojakäytännöstä selkokielinen. Otathan siis meihin yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää.

 

Muutamme tätä Tietosuojakäsittelyä aika ajoin. Tehdessämme muutoksia päivitämme päivämäärän asiakirjan ylälaitaan, ja joissain tapauksissa ilmoitamme muutoksista sinulle Palveluidemme kautta, kuten kotisivuillamme, sähköpostitse tai muulla yhteydenpitotavalla.

 

Keräämämme henkilötiedot

 

Tässä osiossa kerromme, mitä henkilötietojasi voimme kerätä ja miten niitä keräämme. 

 

Antamasi tiedot

 

Voit käyttää useimpia Palveluitamme lähettämättä aktiivisesti mitään tietoa itsestäsi. Saatat silti haluta antaa henkilötietojasi Palveluidemme kautta. Etenkin:

 

  • Jos haluat rekisteröidä tilin sivustollemme, keräämme nimesi ja sähköpostiosoitteesi.
  • Jos haluat ostaa tuotteen, keräämme maksutietosi.
  • Jos haluat vastaanottaa teksti- tai WhatsApp-viestejämme, keräämme matkapuhelinnumerosi.
  • Jos haluat osallistua johonkin kilpailuun, kampanjaan tai sponsoroimaamme markkinatutkimukseen, keräämme tietoja, kuten postiosoitteesi, puhelinnumerosi tai kiinnostuksen kohteitasi koskevia tietoja.
  • Jos haluat julkaista sisältöä tai olla yhteydessä meidän tai muiden kanssa julkisella alustalla tai käyttäjätuen kautta, keräämme tällaisissa julkaisuissa antamasi tiedot.

 

Automaattisesti kerätyt tiedot
 

Kun käytät Palveluitamme verkossa, esimerkiksi vierailemalla verkkosivustoillamme tai käyttämällä mobiilisovelluksiamme, keräämme automaattisesti Palveluiden käyttötietojasi, kuten vierailusi ajankohdan sekä tarkastelemasi sivut tai sisällön. Vastaanotamme ja keräämme lisäksi teknistä tietoa laitteestasi ja ohjelmistostasi, mukaan lukien laitteen tyyppi, käyttöjärjestelmä ja versio, mobiiliverkon tiedot, IP-osoite (yksilöllinen numero, jolla laite tunnistetaan verkossa), mobiililaitteen mainostunniste (nollattava tunniste, jonka käyttöjärjestelmäntarjoajasi on mobiililaitteellesi antanut, kuten Apple tai Google) tai muu laitetunniste, sivu, jolla vierailit ennen verkkosivustoamme sekä kaatumistiedot.

 

Evästeet

 

Me sekä mainos- ja analytiikkapalveluntarjoajamme käytämme evästeitä, eli pieniä tekstitiedostoja, jotka auttavat tallentamaan käyttäjän valinnat ja toiminnot, sekä vastaavia teknologioita, kuten verkkojäljitteitä, pikseleitä ja mainostunnisteita, tunnistaaksemme sinut Palveluitamme käyttäessäsi sekä kerätäksemme tietoa, kuten vierailujen määrät, suositut ominaisuudet tai sivut, mainoskampanjoiden onnistuminen ja muut selaintoimintojasi koskevat tiedot. Näin voimme varmistaa Palveluidemme asianmukaisen toimivuuden, parantaa Palveluitamme sekä tarjota ja mitata mainontaa. Saadaksesi lisätietoa evästeistä ja niiden käyttöä koskevista vaihtoehdoistasi Palveluissamme ole hyvä ja tutustu Evästekäytäntöömme.

 

Tiedot kolmansilta osapuolilta

 

Sinulla voi olla mahdollisuus kirjautua Palveluihimme toisen sivuston tai palvelun valtuuksilla, kuten Facebook tai Google. Kirjautuessasi tai rekisteröityessäsi tällä tavoin saamme kolmannen osapuolen palvelulta pääsyn sinua koskeviin tietoihin, kuten nimeesi, profiilisi perustietoihin sekä ystäviisi kyseisen palvelun yksityisasetustesi mukaisesti.

 

Sosiaalinen jakaminen

 

Sinulla saattaa olla mahdollisuus jakaa Palveluiden kautta sisältöä toisille sosiaalisen median alustoille, kuten Facebookiin tai TwitteriinJakaessasi sisältöä tällä tavoin sosiaalisen median alustan tietosuojakäytännöt määrittelevät sen, kenellä on pääsy tietoihisi ja kuinka sosiaalisen median alusta tietoa käsittelee. Tutustuthan niiden sosiaalisen median alustojen tietosuojakäytäntöihin, joihin jaat sisältöä tällä tavoin, saadaksesi lisätietoa alustan tietojen käsittelystä.

 

Otathan huomioon, että tiedot, joita ei voida jäljittää takaisin sinuun (kuten yhdistetyt tiedot), eivät ole tämän Tietosuojakäytännön mukaisia henkilötietoja.

 

Tietojen käyttö

 

Käytämme henkilötietoja seuraaviin tarkoituksiin:

  • Tilisi hallinnoiminen
  • Julkisille alustoille tai muihin Palveluiden interaktiivisiin ominaisuuksiin osallistuminen
  • Tilaustesi käsitteleminen
  • Asiakaspalvelupyyntöihin vastaaminen
  • Tilaamiesi mainosviestien ja uutiskirjeiden lähettäminen
  • Mainonnan kohdistaminen sekä Palveluissamme että niiden ulkopuolella
  • Liikenteen ja Palveluidemme käytön analysoiminen tunnistaaksemme suositut alueet tai ominaisuudet sekä optimoidaksemme ja yksilöidäksemme Palveluita
  • Palveluidemme tarjoaminen, ylläpitäminen ja parantaminen, kuten myös uuden sisällön ja ominaisuuksien kehittäminen
  • VIMN Nordic AB sekä muiden tahojen oikeuksien ja omaisuuden suojaaminen, mukaan lukien petoksen ja muiden laittomuuksien havaitseminen, tutkiminen ja torjuminen sekä sopimustemme täytäntöön paneminen.

 

Tietojen säilyttäminen

Säilytämme keräämiämme henkilötietoja niin kauan kuin on välttämätöntä niiden alkuperäisiin keräämistarkoituksiin nähden. Jos esimerkiksi rekisteröit tilin, säilytämme käyttäjätietojasi yleensä niin kauan kuin tilisi käytön kannalta on tarpeen. Saatamme myös säilyttää henkilötietoja lain vaatimusten mukaisesti.

 

Henkilötietojesi paljastaminen

 

Emme paljasta henkilötietojasi erillisille kolmansille osapuolille ilman nimenomaista suostumustasi, paitsi seuraavissa poikkeustapauksissa:

 

  • Palveluntoimittajat, jotka tarjoavat meille sopimukseen perustuvia palveluitaan ja ovat velvoitettuja salaamaan henkilötiedot.
  • Jos on kohtuullisesti välttämätöntä lakia, määräystä tai pakollista prosessia noudattaaksemme (esimerkiksi haasteeseen vastaaminen).
  • Mikäli toteamme toimintasi rikkovan käyttäjäsopimuksiamme tai käytäntöjämme tai suojataksemme VIMN Nordic AB -rekisterinpitäjän tai muiden tahojen oikeuksia, omaisuutta tai turvallisuutta.
  • Fuusion, yhtiön omaisuuden myymisen, koko liiketoiminnan tai sen osan rahoittamisen tai hankinnan yhteydessä, mikäli vastaanottava osapuoli suostuu suojaamaan henkilötietoja tämän Tietosuojakäsittelyn ja sovellettavan lain velvoitteiden mukaisesti.
  • Viacom-konsernin yhtiöille.
  • Jaamme henkilötietoja, joista et ole suoraan tunnistettavissa, mutta jotka tunnistavat laitteesi kolmannen osapuolen evästeiden ja vastaavien teknologioiden avulla verkkosivustollamme ja sovelluksissamme, jotta nämä kolmannet osapuolet voisivat tarjota meille analyysi- ja mainospalveluitaan. Tällaiset yhtiöt keräävät verkkosivustoltamme tai sovelluksistamme tietoa, kuten eväste- ja laitetunnisteet, IP-osoitteen sekä verkon tai sovellusten käyttötietojasi Palveluiden ulkopuolella. Saadaksesi lisätietoa siitä, kuinka tietoja käytetään mainosten kohdentamiseen ja kuinka VIMN Nordic AB näitä palveluita käytetään tai saadaksesi linkkejä kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöihin, tutustu Evästekäytäntöömme.

Tietojen siirrot

Me sekä palveluntarjoajamme siirrämme, säilytämme tai käsittelemme henkilötietojasi muissa maissa, joiden lait eivät välttämättä tarjoa saman tasoista henkilötietosuojaa kuin Euroopan Unioni. Tällaisessa tapauksessa pyrimme varmistamaan toimenpiteillämme, että henkilötietosi suojataan asianmukaisesti, velvoittamalla tietojen vastaanottajaa sopimuksella (voit saada kopion näistä lausekkeista ottamalla meihin yhteyttä. Siirtäessämme tietoja Yhdysvaltoihin velvoitamme tietojen vastaanottajaa EU:n ja USA:n tai Sveitsin ja USA:n välisillä Privacy Shield -viitekehyksillä, jotka koskevat Euroopan talousalueelta (ETA) tai Sveitsistä Yhdysvaltoihin siirrettävien henkilötietojen keräämistä, käyttöä ja säilyttämistä. Viacom-konserni Yhdysvalloissa (mukaan lukien Viacom, Inc. ja Viacom International Inc.) noudattaa Privacy Shield -periaatteitaViacomin Privacy Shield -sertifikaatissa kuvatulla tavalla. Voit tutustua aiheeseen osoitteessa https://www.privacyshield.gov/

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai valituksia EU:n ja USA:n tai Sveitsin ja USA:n välisten Privacy Shield -viitekehysten noudattamisesta, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä osoitteessa privacyshield@viacom.com. Mikäli emme ratkaise valitustasi, voit lähettää sen maksutta JAMSille, Viacomin nimeämälle riippumattomalle riidanratkaisuelimelle Yhdysvalloissa. Saadaksesi lisätietoa JAMSin riidanratkaisuprosessista tai lähettääksesi valituksen ole hyvä ja napauta linkkiä JAMSin verkkosivustolle. Tietyissä Privacy Shield -periaatteissa eritellyissä olosuhteissa saatat myös voida turvautua sitovaan välimiesmenettelyyn kanteesi ratkaisemiseksi. Viacom on Yhdysvaltain Federal Trade Commissionin tutkimus- ja täytäntöönpanovallan alainen. Jos Viacom jakaa Euroopan talousalueen (ETA) sisällä kerättyjä henkilötietoja kolmannen osapuolen palveluntarjoajalle Yhdysvalloissa Viacomin puolesta käsiteltäväksi, vastaa Viacom tämän kolmannen osapuolen Privacy Shield -järjestelyn vastaisesta henkilötietojen käsittelystä, ellei Viacom pysty todistamaan, ettei ole vastuussa laittomasta käsittelystä.

Käsittelyn oikeusperusta

Keräämme, säilytämme tai muutoin käsittelemme henkilötietojasi ainoastaan seuraavissa tilanteissa:

  • Kun olemme saaneet siihen suostumuksesi. Jos et esimerkiksi halua vastaanottaa markkinointisähköposteja. Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa jäljempänä kuvatulla tavalla tai suoraan Palveluidemme kautta.
  • Tarvitsemme henkilötietojasi täyttääksemme sopimusvelvoitteemme sinua kohtaan (esim. pyytämiäsi tuotteita tai palveluita tarjotaksemme).
  • Meillä on oikeutettu etu henkilötietojesi käsittelemiseen. Saatamme esimerkiksi käsitellä henkilötietojasi viestiäksemme sinulle Palveluistamme sekä tarjotaksemme, turvataksemme ja kehittääksemme Palveluitamme.
  • Laki velvoittaa meitä tietojen käsittelyyn.

 

Oikeutesi ja vaihtoehtosi

Sinulla on oikeus päästä käsiksi sinusta säilyttämiimme henkilötietoihin sekä pyytää meitä korjaamaan, poistamaan tai joissakin tapauksissa siirtämään tietosi toiselle palveluntarjoajalle. Sinulla saattaa lisäksi olla oikeus peruuttaa tietojen käsittelylle antamasi suostumus, vastustaa tietojen käsittelyä tai pyytää henkilötietojesi tietyn käytön rajoittamista jäljempänä kuvatulla tavalla.

Tietoihin pääsy ja poistopyyntö

Voit myös päivittää, korjata tai poistaa sinusta keräämäämme tietoa tai sulkea tilisi ottamalla meihin yhteyttä [LINKKI "Ota yhteyttä" -osioon] osoitteessa DataPrivacyRights@viacom.com. Syötä osoitekenttään "Yksityisyyden suoja". Tarpeen mukaan, ja tunnistaaksemme sinut, pyydämme todistamaan henkilöllisyytesi tai vaadimme pyynnön käsittelemiseksi välttämättömiä lisätietoja.

Sähköpostit, teksti- ja WhatsApp-viestit

Voit jättäytyä pois markkinointisähköpostien, teksti- tai WhatsApp-viestien vastaanottajalistalta viestien ohjeita noudattamalla. Mikäli et halua vastaanottaa markkinointisähköpostejamme, saatamme silti lähettää muita sähköpostiviestejä.

Mobiililaitteen push-ilmoitukset

Suostumuksellasi saatamme lähettää mobiililaitteeseesi markkinointi- ja muita push-viestejä tai -ilmoituksia. Voit ottaa nämä viestit pois käytöstä milloin tahansa mobiililaitteesi ilmoitusasetuksia muuttamalla.

Evästeet ja vastaavat teknologiat

Saadaksesi tietoa evästeitä koskevista vaihtoehdoistasi, mukaan lukien evästeiden estäminen tai suostumuksen peruuttaminen tietyntyyppisiltä evästeiltä ja muilta vastaavilta teknologioilta, ole hyvä ja tutustu Evästekäytäntöömme.

Kysymykset tai valitukset

Jos sinulla on Tietosuojakäytäntöämme, tietojen käsittelyämme tai vaihtoehtojasi koskevia kysymyksiä, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä [LINKKI "Ota yhteyttä" -osioon] jäljempänä olevin tiedoin. Jos emme pysty käsittelemään huolenaihettasi ja olet Euroopan talousalueen asukas, sinulla on oikeus valittaa asuin-, työ- tai rikkomuspaikan tietosuojavaltuutetulle.  Ole hyvä ja tarkista paikallisen tietosuojavaltuutettusi yhteystiedot osoitteesta http://ec.europa.eu/justice/data-protection/article-29/structure/data-protection-authorities/index_en.htm [linkki URL:ään].

Ota yhteyttä

Vastaamme mielellämme Tietosuojakäytäntöämme ja tietojen käsittelyämme koskeviin kysymyksiisi. Voit olla meihin yhteydessä myös vedotaksesi tässä Tietosuojakäytännössä eriteltyihin oikeuksiisi.

VIMN Nordic AB

Tietosuojavaltuutettu

DataPrivacyRights@viacom.com

Kungsbro Strand 31, 112 26 Stockholm, Sweden